« Atpakaļ

Saņemta būvatļauja “Krasta City” pirmās kārtas īstenošanas uzsākšanai

Biznesa kompleksa “Krasta City” attīstība iegājusi nākamajā fāzē, saņemot Rīgas valstspilsētas pašvaldības izdoto būvatļauju par projekta pirmās ēkas īstenošanu.

Šobrīd ir uzsākts darbs pie būvprojekta izstrādes projektēšanas nosacījumu izpildei, savukārt būvniecības darbu sākums ir plānots 2025.gada pavasarī. Pirmā būvniecības kārta ietver 20 000 m2 biroju ēkas un tai pieguļošās infrastruktūras izbūvi. Visu projektu “Krasta City” plānots īstenot vairākās kārtās, kopumā izbūvējot 180 000 kvadrātmetrus izmantojamās platības, bet kopējās investīcijas projektā pārsniegs 200 miljonus eiro.

“Šajā posmā arhitektu sadarbībā ar ainavu arhitektu biroju ALPS esam izstrādājuši teritorijas labiekārtojuma koncepciju un biroju ēkas projektu, kurā ņemti vērā ideju konkursa uzvarējušā darba autoru (ARROW architects) definētie vadmotīvi. Proti, koncentrēšanās uz zemes līmeņa arhitektūru, publiskās telpas integritāti un saderību ar pilsētas veidolu, kā arī ēkas pirmā stāva pieejamību. Esam arī ārkārtīgi gandarīti, ka izdevies ņemt vērā “Krasta City” atrašanās vietas vēsturisko kontekstu un mantojumu – 1938. gadā tur tika ierīkotā Rīgas pilsētas peldvietas kabata, kas izmantota kā galvenais dizaina vadmotīvs biroja ēkas formveidē,” norāda biroja ARHIS ARHITEKTI arhitekts Jānis Zvejnieks.

Plānots, ka ēkas pirmie stāvi veidos pajumti no ārējiem apstākļiem, iekļaujot paviljonus ar caurspīdīgu stiklojumu un segtiem jumtiem, plašām terasēm un zaļajām zonām. Savukārt teritorijas plānojums veidots tā, lai stādījumu un pilsētvides elementu izvietojums radītu arī cilvēka mērogam atbilstošu, ērtu labiekārtojumu ar piepildītiem ainavas tuvplāniem un tālajiem skatiem. Infrastruktūras koncepcijas plānošanā likts uzsvars uz patiesi augstvērtīgiem vides dizaina elementiem, kā arī brīvu kājāmgājēju un riteņbraucēju kustību, autotransportu atstājot otrajā plānā.

Projekta vadošā partnera Hepsor valdes loceklis Martti Krass dalās savā redzējumā: “Krasta City ir unikāla atrašanās vieta, kur var atrast Rīgas pilsētas burvīgākos skatus uz upi un tajā pašā laikā izbaudīt pilsētas siluetu – tas viss, lai nodrošinātu pastāvīgu iedvesmu tieši no Jūsu biroja. Esam gandarīti par projekta attīstības virzību un uzskatām, ka mūsu sadarbības partneri ir paveikuši izcilu darbu, lai atrastu labāko konceptu. Mums ir svarīgi jau pirmajā posmā, lai uzsvars ir uz publiskām telpām un tām pieguļošo ārtelpu, kas būs pieejama pilsētas iedzīvotājiem un tās apmeklētājiem un kļūs par jaunu satikšanās vietu Daugavas promenādē.

Vairāk informācijas par projektu Krasta City sekos 2025. gada sākumā.